Vinner av Det Norske Måltid 2021

Norges 39 beste mat- og drikkeprodusenter i Norge har konkurrert om å vinne innenfor 13 ulike kategorier. Fra 2020 har regjeringen støttet Det Norske Måltid, som en av tre viktige omdømmetiltak for å synliggjøre Matnasjonen Norge.  Dette viser hvor stor konkurransen i Norge er, og hvor mange flotte produsenter og produkter som vi kan være stolte av å konkurrere mot. Våre to produkter «Små marengsbunner fra Røros» konkurrerte i kategorien Årets Søtsak, og «RørosIs fløteis med multer» i kategorien Årets Meieriprodukt. Etter 6 år som stolt finalist, vinner vi med to ulike produkter i to ulike kategorier!

 

RørosIs fløteis med multer er favoritten blant våre iser for mange av våre kunder, og det er ekstra gøy at denne gikk av med seieren. Vi sparer ikke på multer og rik fløte- og eggesmak, og isen vår har blitt populær til flere av årets sesonger- både som sommeris og til jul. En smak av multeisen vår tar deg nesten en tur opp i fjellet, blant skogens gull, fjell og vidde. Vi har også Spesialitetsmerket på isen vår, en merkeordning gjennom Norsk Mat. I Norge er vi den produsenten med flest spesialitetsmerker på våre produkter. Spesialitetsmerket er et offisielt merke for utvalgt lokalmat, og det er i dag litt over 500 produkter som har fått tildelt dette merket. Kriteriene for Spesialitetsmerket baserer seg på at man bruker de beste norske råvarer i produksjonen, laget etter særegne og gjerne lokale oppskrifter, laget av dyktige håndverkere og produktene blir alltid vurdert av en uavhengig fagjury med høy matfaglig kompetanse.

 

Små marengsbunner fra Røros lanserte vi til våren 2021, og dette kom til etter et godt samarbeid med blant Menylauget. Tidligere hadde vi et enormt svinn på eggekvite, pga at vi bruker plommer til majonesproduksjon, iser og eggelikør. Dette ønsket vi å gjøre noe med. Etter mye arbeid med testing og det å skaffe seg innsikt i kategorien i dagligvare, så vi et stort potensiale med et ekte og «rent» produkt uten tilsetningsstoffer og med ekte håndverk. Her står Sandra å produserer hver bunn og hvert pikekyss for hånd, med en røre basert på overskuddskvite, sukker, vaniljesukker og noen dråper sitron. Et plussprodukt vi er stolte av, og som viser at vi tar bærekraftig produksjon på alvor. I tillegg til at vi får brukt ekstra eggekvite i vår ferdige vaffelrøre og pannekakerøre- har vi ikke lenger svinn på eggekvite.

Vi er stolt produsent og et sentralt medlem i Rørosmat, vårt matnettverk i Rørostraktene. Rørosmat står for felles merkevarebygging, salg og distribusjon for til sammen 27 medlemmer. Vi ønsker samtidig å gratulere Rørosbaker`n med seier i sin kategori, «Røros Knekks spelt og havsalt» i kategorien Årets Bakst. Stas at vi er to produsenter i Rørosmat som vinner ulike kategorier i Det Norske Måltid sesong 14.

 

Vi ønsker å takke alle våre dyktige ansatte, som står på hver eneste dag- for å levere de beste produktene ut til våre kunder. Uten dere hadde ikke dette vært mulig, og vi er både takknemlig og glad for den innsatsen dere legger ned for Galåvolden Gård.

 

Og til slutt, tusen takk til alle dere der ute som kjøper våre produkter. Takk for at dere fremsnakker bonden, råvarene, norsk mat og drikke i verdensklasse- og for at vi sammen kan løfte fram bærekraftige og norske, fremoverlente produsenter inn i en spennende fremtid.