Sommer, sol og RørosIs

Sommer, sol og RørosIs, vi på Galåvolden Gård er klare til å ta i mot årets sommergjester. I år kan vi tilby åpent gårdsutsalg hverdager fra 09-15, og alle lørdager i juli samt 7. august fra kl 11-15. Kuleisdisken med varierte smaker er satt frem og utenfor gårdsmatutsalget har vi benker og bord/stoler man kan sette seg ned og kose seg ved. Ved tunet rusler små kalver som kan mates, og man kan hilse på høner på tunet. Du kan handle et stort spekter lokalmatprodukter vi produserer, og vi har et døgnåpent eggutsalg med egen vippsbetalingsløsning.

Torsdagene 15.07, 22.07, 29.07 og 07.08 kl 13 har vi omvisning, orientering og servering av kaffe og is. Viktig i fht planlegging og smittevernhensyn/sporing er det påmelding på mail post@galaavolden.no eller telefon 72413018, samt på SoMe. Varighet ca 1 time, og man kan bli med å mate kalvene ved tunet etter endt omvisning. Pris 140kr per voksen og halv pris for barn under 12 år.

 

Matfestivalen «Et sted nær deg» foregår 5.-7. august, da er det mye spennende som skjer både inne på Røros og på gården vår. Torsdagen er det som nevnt ovenfor omvisning, og på fredag den 06.08 kan vi tilby å få se isproduksjonen vår og kjøpe fersk is rett fra ismaskina. Dette foregår mellom kl 11-14, og her kan den ferske isen variere i fht hvilke smaker vi har behov for å produsere. Flytende sommerhonning fra Nordli gård som topping, samt salg av kaffe og bærdrikker fra Røros Bryggeri. Kalvene er fortsatt ute, og de har nok vokst litt i løpet av sommeren- men fortsatt glad når det kommer gjester som vil servere litt kraftfôr.

Ellers finner dere RørosIs mange steder også lokalt på Røros, både i dagligvare, hotellene og i kiosk. Vi alle krysser fingre for at Covid holdes i sjakk, og at alle er flinke til å overholde viktige smittevernhensyn til en hver tid. Om vi alle tar vårt ansvar, kan vi glede oss over en travel og hyggelig  sommersesong på Røros.

På Galåvolden Gård foredler vi av egne egg og egen mjølk. Hos oss bor 15000 høner, og vi lager nydelig is og ost av egen mjølk fra Galåen Samdrift. Av ulike istyper vi produserer, kan man velge i fløteis, tjukkmjølksis og sorbet. Tjukkmjølka og fløten kjøper vi fra Rørosmeieriet, kun de beste råvarer er gode nok- når vi skal lage RørosIs.

Velkommen til gards, vi gleder oss til en travel og hyggelig sommersesong!