Røros Vaffel og Røros Pannekake

Helt nytt på markedet er vår Røros Vaffel og Røros Pannekake, ferdig smakfull røre på boks. Rørene er laget i samarbeid mellom Galåvolden Gård og Ingrid fra Dyrk Mølle, og selges som fryst vare. Her er bærekraftig produksjon på sitt beste, der lokale produsenter i Rørosmat samarbeider om å få utnyttet egne råvarer i et felles produkt ut til dagligvare og storhusholdning. I rørene bruker vi mjølk og egg fra egen gård, og sammalt byggmjøl fra Dyrk Mølle gir et hint av nøttesmak ved steking.

Med ekstra eggekvite i rørene, får vi både mer næring, naturlig hevemiddel og vi får brukt en råvare vi i dag har overskudd av. Vi bruker nemlig plommene i vår is– og majonesproduksjon. Du finner nå Røros Vaffel i flere Coop-kafèer i midt-Norge, samt begge typer røre i 1l- bokser i dagligvare.

Røros Pannekake er uten tilsatt sukker, og her er tanken at vår røre skal være et godt alternativ for raske (og sunne) middager i en ellers travel hverdag. Røros Pannekake metter, takket være næringsrike egg, ekstra eggekvite og sammalt byggmel. Den egner seg derfor veldig godt til middag for både store og små, til hverdag og helg. Prøv vår Røros Pannekake sammen med Inderøy sin ertesuppe. Passer utrolig godt sammen som en hverdagsmiddag basert på kortreiste, smakfulle råvarer. Røra vår tiner på 6 t i romtemperatur, eller 4 t i vannbad.

Vil du unne deg noe godt, prøv litt kos til kaffen. Da vil vår Røros Vaffel være et ypperlig alternativ. Her har vi tilsatt litt sukker, men det finnes også litt sammalt byggmel fra Dyrk Mølle. Det gjør at den også egner seg som matvaffel. Server vaflene gjerne med syltetøy og Rørosrømme, eller prøv vår RørosOst med godt smør. Hvilken variant liker du best?