Potetgrateng med RørosOst

Dette trenger du:

  • Ca 1 kg poteter
  • Vann og salt (eller rester av kokte poteter)
  • 1 ss smør
  • 3 dl melk
  • Salt og pepper
  • Muskat eller knust hvitløk
  • 1 dl fløte
  • 2 dl revet Rørosost med urter
  • Hakket, frisk persille

Slik gjør du:

Lag potetmos av de kokte potetene, og tilsett smør og melk.
Pisk til det blir en luftig og lett potetmos.
Smak til mosen med salt og pepper.
Tilsett muskat eller krydre retten med knust hvitløk. Det blir en smaksak hva man velger her.
Legg mosen i en smurt, ildfast form.
Pisk fløten stiv, og bland i osten.
Fordel kremen over potetmosen.
Så langt kan retten gjøres ferdig i god tid på forhånd.
Gratiner retten ved 250 grader i ca 20 minutter til den får en gylden osteskorpe.
Server retten med et dryss av hakket persille.

Den kan brukes som en selvstendig rett, eller serveres ved siden av en frisk grønnsaksalat. Gratengen er også et utmerket tilbehør til spekemat.

Oppskrifta utarbeidet av Nannas kjøkken.Foto: MatPrat

Du finner våre produkter hos Rørosmat, i vårt gårdsutsalg og i utvalgte butikker.