Marengs fra Røros

I mai lanserer vi vår aller nyeste satsning, nemlig Marengs fra Røros. Vi produserer blant annet RørosIs, Røros Majones og eggelikør, og da får vi et stort overskudd av eggekvite. Når vi lager marengs får vi brukt denne råvaren på best mulig måte. Vi lanserer nå Stor Marengsbunn fra Røros (1 stk), Små Marengsbunner fra Røros (4 stk) og Søte Pikekyss fra Røros. Ekte håndverk av marengs som inneholder kun eggekviter, sukker, vanilje og noen dråper sitron. Bunnene er laget med en nydelig kant rundt for å holde fyllet på plass, og for en dekorativ kant som rammer inn desserten. Hver marengsbunn og hvert pikekyss er formet for hånd, av vår dyktige ansatt Sandra med sine gode medhjelpere.

På Galåvolden Gård er vi opptatt av bærekraftig produksjon, og at det vi jobber for skal være i en helhetlig tankegang. Vi ønsker å utnytte råvarene fullt ut ved å unngå matsvinn, dette er marengsproduksjonen et ypperlig eksempel på. På gården vår har vi til sammen 15.000 høner, og dette gir mye god råvare for å produsere masse marengs.

Veien til lansering av Marengs fra Røros, har vært spennende. Det hele startet med et fokus på å få utnyttet produksjonsanlegget vårt i Havsjøveien bedre. Vi hadde også et genuint ønske om å unngå matsvinn ved å få brukt eggekvite vi hadde til overs. Da ble det raskt naturlig å tenke på marengs som et alternativ, og å få laget varianter av marengs helt uten tilsetningsstoffer. I samarbeid med Meny, har vi fått god støtte i både produktutvikling og på design. Det å kunne ha en slik samarbeidspartner som er genuint opptatt av bærekraftig produksjon, og som gladelig deler både av kunnskap og erfaring på flere nivå- har vært og er utrolig inspirerende og motiverende for oss. Det er mange timer og hardt arbeid som ligger bak utvikling og produksjon av nye produkter, og at vi nå kan lansere marengs fra Røros i alle 186 Menybutikkene i Norge gjør oss veldig stolte og glade.

Marengs fra Røros passer både på kakebordet og når du trenger noe søtt å kose deg med. Hva kan vel passe bedre enn en delikat og smakfull marengsbunn pyntet med vaniljekrem og friske bær i de fine vår- og sommerdagene som kommer?