Hønsefrikassé

Dette trenger du for 4 personer:

  • 800 g frikassèkjøtt, eller hel høne / kylling
  • 1 1/2 l vann

Frikassèsaus

  • 60 g smør
  • 1ss hakket løk
  • 4-5 ss hvetemel
  • 1 l hønsekraft (brukt kraften som hønsekjøttet har vært kokt i)
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper

Grønnsaker

  • gulrot
  • vårløk
  • sukkererter

Kjøttet kokes i vann til det er mørt, minst 1 1/2 time.

Fres smør og hakket løk, he i melet og rør det godt inn. Pass på at det ikke blir brunt. Spe med kraften og kok sausen i ca. en halv time. Ha så i fløten og sil sausen. Smak til med salt og pepper.

Ha kjøttet i sausen og la det koke sammen i 15 minutter mens du koker grønnsakene for seg. Ha i grønnsakene like før servering så de blir varme.

Serveres med kokte poteter.

Oppskrift utarbeidet av Marias kjøkken. Boka 4 kokker & 4 årstider.Foto: Mari Svenningsen, for MatPrat

Du finner våre produkter hos Rørosmat, i vårt gårdsutsalg og i utvalgte butikker.