Galåvoldenhøne i vin

Dette trenger du:

  • 600 g hønsefrikassèkjøtt
  • 80 g bacon i strimler
  • 1 løk i skiver
  • 1 ss smør
  • 2 ts brunt sukker
  • 1/2 ss tomatpurè
  • 1/2 fl rødvin
  • 2 ts rosmarin, finkuttet
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 1/2 ts nykvernet svart pepper

Stek hønsekjøtt, bacon, løk og gulrot i brunet smør og tilsett brunt sukker, tomatpurè og rødvin.

La koke på lav temperatur med lokk i ca 1 time.

Ta bort skummet på overflaten med en øse med jevne mellomrom.

Smak til gryten med rosmarin, salt og pepper. Server gryten rykende varm med en god salat.

Oppskrift utarbeidet av Mikael Forselius. Boka 4 kokker & 4 årstider.Foto: Studio Dreyer-Hensley, MatPrat

Du finner våre produkter hos Rørosmat, i vårt gårdsutsalg og i utvalgte butikker.