Marengs med tyttebær og hjemmelaget karamell
Dette trenger du for 4 personer:
- 1 pk Små marengsbunner fra Røros
- 1 1/2 l vann
Oppskrift på karamell
- 150g kandissukker
- 50g smør fra Rørosmeieriet
- 1dl fløte fra Rørosmeieriet
Bland alle ingrediensene, kok opp mens du rører med ei litt tykk tresleiv. Kokes til massen er passe tykk og avkjøles.
Topping
- 200g frosne tyttebær
- 2dl fløte fra Rørosmeieriet
- 2stk krumkaker eller annen tørr kjeks
Pisk kremfløten til passe myk krem. Legg de fire marengsbunnene på fine asjetter, legg lagvis med krem, karamell og de frosne tyttebærene. Knus krumkakene lett og pynt på toppen.
Du finner våre produkter hos Rørosmat, i vårt gårdsutsalg og i utvalgte butikker.