Hønsefrikassé
Dette trenger du for 4 personer:
- 800 g frikassèkjøtt, eller hel høne / kylling
- 1 1/2 l vann
Frikassèsaus
- 60 g smør
- 1ss hakket løk
- 4-5 ss hvetemel
- 1 l hønsekraft (brukt kraften som hønsekjøttet har vært kokt i)
- 1 dl fløte
- salt og pepper
Grønnsaker
- gulrot
- vårløk
- sukkererter
Kjøttet kokes i vann til det er mørt, minst 1 1/2 time.
Fres smør og hakket løk, he i melet og rør det godt inn. Pass på at det ikke blir brunt. Spe med kraften og kok sausen i ca. en halv time. Ha så i fløten og sil sausen. Smak til med salt og pepper.
Ha kjøttet i sausen og la det koke sammen i 15 minutter mens du koker grønnsakene for seg. Ha i grønnsakene like før servering så de blir varme.
Serveres med kokte poteter.
Oppskrift utarbeidet av Marias kjøkken. Boka 4 kokker & 4 årstider.Foto: Mari Svenningsen, for MatPrat
Du finner våre produkter hos Rørosmat, i vårt gårdsutsalg og i utvalgte butikker.