Bevart desserter
Gjennom prosjektet vårt Grønn samskaping kan vi endelig lansere våre nyeste desserter Festkaramell og Sitrondrøm i en ny serie vi har valgt å kalle «Bevart». Dette er en type delikatessemousse som er laget for hånd, av råvarer fra gården og med restråstoff fra lokalmatprodusenter vi samarbeider med.
«Bevart Festkaramell» er en søt fristelse laget med kjærlighet og lokale råvarer. Den er enkel å tilberede- du tar den opp fra fryseren, tiner den og serverer. Vi har benyttet resthonning fra Nordli gård i denne desserten, honning som blir sittende fast i rørene etter at man tapper honning på flasker. Dette er en fullgod honning, som vi ønsker å løfte fram som «stjernen» i vår nye dessert. Les mer om honningproduksjon, Ingrid og Børre fra Nordli gård i Brydalen her. Når vi lager denne desserten, bruker vi deres resthonning og lager en smakfull og søt karamell. Sammen med vår egen ostekrem og sprø mandelkrokan blir dette en perfekt avslutning på et bedre måltid- vi kaller det Bevart.
Den andre smaken vi lanserer nå, er «Bevart Sitrondrøm». Her samarbeider vi med Rørosmeieriet, og har tatt i bruk deres myse som er et reststoff fra osteproduksjon når vi lager en hjemmelaget sitroncurd i desserten. Mysa har blitt kokt inn sammen med pasjonsfrukt og sitron til en nydelig syrlig saus. Sammen med vår egen ostekrem og Knekks fra Rørosbaker`n blir dette en perfekt avslutning på et bedre måltid- dette kaller vi også for Bevart. Her kan dere lese mer om Rørosmeieriet og deres historie, og her er litt info om Rørosbaker`n og deres populære flatbrød og Knekks.
For oss er Bevart å ta vare på naturen, i et samarbeid for fremtida.
Prosjektet Grønn samskaping har pågått i snart to år, og det har vært et krevende men veldig spennende prosjekt. Vi hadde aldri klart dette uten økonomisk støtte og samarbeid med viktige virkemiddelaktører vi er så heldige å ha rundt oss. Vi ønsker å rette en stor takk til Innovasjon Norge og Bærekraftsfondet HANDLE for økonomisk støtte og samarbeid underveis. Vi ønsker også å takke Leiv Petter og Co i Meny, samt Eivind Haalien for lokalmat i Norgesgruppen for diskusjoner, innspill og råd underveis i prosessen.
Vårt fokus i prosjektet har vært både å utvikle nye produkter som fyller ut kategorier, samtidig som vi har reflektert rundt arbeidet for å utvikle en modell for produktutvikling i samarbeid basert på (rest)råstoff. I arbeidet har Tone Ruud fra Rørosregionen næringshage vært en uvurderlig ressurs, samt Martin Skulstad og co fra Rehink. Det å kunne knytte seg til dyktige og engasjerte personer med kunnskap og dedikasjon har vært utrolig givende og viktig for oss.
Har du spørsmål?
Ta kontakt med oss på post@galaavolden.no eller telefon 72 41 30 18.
Galåvolden Gård
Gården er tildelt en rekke priser, og er blitt et fyrtårn innen lokalmat med mange ansatte. Gården drives i dag av 9. og 10. generasjon. Du kan lese mer om vår historie på denne siden.
Havsjøveien Næringspark på Røros
I Havsjøveien Næringspark har vi en egen avdeling for eggforedling. Der har vi en effektiv eggknekkemaskin som skiller plomme og kvite. Drifta omfatter i dag ca 12 årsverk, der 10 er fast ansatt i tillegg til familien.


