Europeisk matregion Trøndelag 2022

Trøndelag som region vil med denne tittelen skape mer bevissthet og synliggjøre vår kultur og mangfold nasjonalt og internasjonalt, og sette søkelyset på bærekraft og kunnskap i fellesskap. Som en sterk matregion skal vi sammen bygge identitet og stolthet, og skape aktiviteter og matopplevelser gjennom hele året.

Følg gjerne www.norwayfoodregion.no for mer info og oppdaterte aktiviteter.

Hva betyr egentlig ERG, European Region og Gastronomy? 

Mange blir usikker på hva ERG egentlig står for, og hva en slik utmerkelse representerer.

IGCAT er en organisasjon som deler ut denne tittelen til en eller to regioner hvert år. I utgangspunktet til regioner i Europa, men det er nå åpnet opp for at andre regioner i deler av verden også kan søke. I 2022 er Menorca i Spania den andre regionen som har fått tittelen.

Formålet er å øke bevisstheten i våre regioner om hva vi spiser og hvor maten kommer fra. Det setter også søkelyset på hvordan matkultur, kultur, kunst og bærekraftig utvikling og turisme henger sammen. For oss som er stolt medlem av Rørosmat og en aktør sammen med mange i Rørostraktene- er det givende og inspirerende å se hvor mye vi sammen gjør for å bidra til å løfte Trøndelag som en matregion inn i en mer bærekraftig fremtid.

Anbefaler å sjekke ut hjemmesiden både til Destinasjon Røros og f. eks Kunst og Kaos. Hva kan være mer aktuelt i denne sammenhengen, enn arrangementer som kombinerer lokale råvarer, matopplevelser og kunst på et høyt kulinarisk nivå? Destinasjon Røros har en fin aktivitetskalender på sin hjemmeside som heter «Hva skjer«, den er verdt å følge med på. Trøndersk Matfestival har også ei hjemmeside det er verdt å sjekke ut, her er mange arrangement og nyttig info. Målet er at våre aktiviteter er synkronisert med både destinasjon Røros, Trøndersk matfestival og ERG-kalenderen.

En slik nominasjon, gjør at mange internasjonalt setter søkelyset på Trøndelag og dermed også Røros. Gjennom dette året vil mange små og store aktiviteter bli gjennomført i hele fylket vårt (som består av 38 kommuner), og mange vil ta turen til Trondheim og Røros for nettopp gjennom disse interessene søke matopplevelser og kultur. Med vår beliggenhet og de flotte kulissene og historien, er det rigget for en befestning av Røros som Norges lokalmathovedstad. Vi gleder oss veldig til sommer, sol og aktiviteter- og årets Matfestival i Trondheim og Trøndersk Matfestival- et sted nær deg på Røros vil bli større og flottere enn noen gang.